Напередодні Дня знань Місія «Милосердя без кордонів» відправила у зону АТО 23-й транш гуманітарної допомоги з подарунками школярам

Міжнародна гуманітарна місія «Милосердя без кордонів» у особі свого керівника протоієрея Української Православної Церкви Захарії Керстюка повідомила про завершення зібрання, благополучну доставку та роздачу у зоні АТО чергового траншу гуманітарної допомоги. Цей транш для Місії є вже 23-м за 2 роки її існування.

Цього разу, з огляду на початок навчального року, Місія зосередилася на зборі канцелярського приладдя, необхідного для формування «шкільного портфелю», щоб допомогти батькам прифронтової зони зібрати своїх дітей до школи.

З цією метою, з придбаних канцелярських товарів Місія сформувала для школярів набори, кожен з яких, в залежності від віку, включав у себе:

ранець, близько 40 різних зошитів, набори нових обгорток до них, пенал, 5 ручок, 3 простих олівці, набір олівців для малювання, або фломастери, лінійка, гумка, точила для олівців, маркер, клей, ножиці, альбом для малювання, циркуль, фарби і розмальовки, пензлики, кольоровий папір та набір пластиліну.

У першу чергу, волонтери Місії відвідали діток найбільш страждаючих на сьогодні поселень, серед яких Маріїнка, Красногорівка і Новотроїцьке, де роздали 561 такий набір.

Також, Місія забезпечила шкільним приладдям діток Маріїнського, Великоновоселківського та Маріупольського (№2) дитячих будинків, а також низку шкіл першої лінії оборони Волноваського району.

На даний момент, за повідомленням керівника Місії, даним у приватній розмові, вже більше 2000 дітей отримали шкільне приладдя, і роздача продовжується. За попередніми підрахунками, придбаного приладдя вистачить на 3000 наборів, які будуть роздані дітям упродовж найближчих днів.

Незважаючи на неспинні бойові дії, школи населених пунктів, що знаходяться впродовж лінії розмежування, готовляться відкрити свої двері школярам 1-го вересня.

Крім шкільного приладдя, у своєму 23-му транші Місія доставила продукти харчування та засоби першої необхідності, серед яких – нові матраци, подушки та ковдри.

Станом на сьогоднішній день, Місія «Милосердя без кордонів» зібрала, доставила та роздала у буферній зоні Донбасу 1420 тон (70 фур та 36 мікроавтобуси) гуманітарної допомоги у 23-х траншах.

Переглядів: 98

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів