КИЇВ. Відбулося чергове засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій

17 травня 2016 року у конференц-залі «Президент Готелю» відбулося чергове засідання Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій (ВРЦіРО).

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Українську Православну Церкву на зібранні представляли заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич, а також співробітники ВЗЦЗ УПЦ протоієрей Віталій Поліщук та В. В. Горзов. Окрім представників конфесій в засіданні також взяли участь представники профільних органів державної влади та запрошені особи.

Серед питань порядку денного особливу увагу було приділено поточній ситуації в сфері державно-конфесійних відносин. Були обговорені заходи ВРЦіРО щодо утвердження традиційних сімейних цінностей в суспільстві, а також сплановані можливі міжнародні заходи Ради на поточний рік.

Учасники засідання заслухали пана Суддю Конституційного суду України Петра Стецюка, який розповів про виклики й особливості проведення судової реформи. За результатами обговорення члени Ради прийняли звернення щодо становлення справедливості в Україні, у якому наголосили на необхідності працювати над встановленням незалежної й доброчесної судової влади в державі, а також висловили готовність до діалогу та співпраці з керівниками та суддівським корпусом України.

Згідно зі статутом ВРЦіРО, головування у цьому міжрелігійному органі на період наступного піврічного терміну перейшло до чергової конфесії – Всеукраїнського Союзу Церков євангельських християн-баптистів.

Переглядів: 38

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів