КИЇВ. Представник УПЦ взяв участь у роботі ІV засідання Громадської ради при МЗС України

Снимок3 лютого 2016 року в приміщенні Міністерства закордонних справ України відбулося IV засідання Громадської ради з питань співпраці з релігійними організаціями при МЗС України. З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в роботі Громадської Ради взяв участь заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви протоієрей Миколай Данилевич.

Під час засідання присутні ознайомилися з подіями міжнародного характеру, які відбулися за участю церков і релігійних організацій з часу попереднього засідання Громадської Ради. Також були заслухані повідомлення про факти проявів релігійної нетерпимості по відношенню до громад окремих конфесій в Криму та Донбасі.

Протоієрей Миколай Данилевич особливо наголосив на необхідності звернути увагу на чисельні факти порушення прав віруючих та громад Української Православної Церкви в окремих регіонах України, що виражаються в силових захопленнях храмів, бездіяльності окремих органів місцевої влади, невиконаннях судових рішень щодо захисту прав віруючих УПЦ тощо. Необхідність особливої уваги до цієї теми зумовлена тим, що згадані факти є предметом особливої уваги зі сторони міжнародних правозахисних організацій.

Зокрема слід нагадати, що 30 січня 2016 року представники моніторингової Місії ООН у м. Кременець Тернопільської області під час низки зустрічей ознайомилися з матеріалами порушень прав віруючих УПЦ на Тернопільщині.

Переглядів: 105

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів