ГЕНУЯ. Архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука виступив перед спільнотою св. Егідія

23 січня 2016 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, за сприянням Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука відвідав представництво спільноти св. Егідія у м. Генуї (Італія), де виступив перед її членами з доповіддю на тему «Українська Православна Церква та свідоцтво про примирення і мир в Україні», – повідомляє офіційний сайт Запорізької єпархії УПЦ.

У своєму виступі архієпископ Лука торкнувся особливостей суспільно-політичної ситуації в Україні та низки аспектів діяльності Церкви у процесі примирення. Після доповіді владика відповів на питання членів спільноти св. Егідія – учасників заходу. В першу чергу аудиторію цікавило відношення української православної молоді до волонтерського руху, та вплив ЗМІ на формування суспільної думки і позитивного іміджу України, як держави, поза її межами.

Після завершення спілкування з аудиторією архієпископ Лука ознайомився з різними аспектами соціальної діяльності спільноти св. Егідія, зокрема – з роботою міського дому для людей літнього віку. Як відомо, одним із головних напрямків роботи цієї спільноти є благодійницька та гуманітарна допомога людям, які втратили житло, або не мають достатніх засобів для життя.

Фотоматеріали надані прес-службою Запорізької єпархії УПЦ

Переглядів: 60

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів