СЕНЕГАЛ: Священик УПЦ звершив Різдвяне богослужіння у Посольстві України в Дакарі

P1074138-big07 січня 2016 року з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія клірик Української Православної Церкви протоієрей Захарія Керстюк звершив святкову різдвяну літургію у приміщенні Посольства України в Дакарі. У заході взяли участь працівники української дипломатичної місії, члени їх сімей, представники української громади, що постійно мешкають у Сенегалі, а також українські моряки судна «Hinlopen», – повідомляє офіційний веб-сайт Посольства України в Республіці Сенегал.

Під час богослужіння було піднесено молитви за мир та злагоду в Україні, за благополуччя та душевний спокій громадян України, які проживають у цій далекій африканській країні далеко від своєї Батьківщини. Також були піднесені молитви за якнайшвидше повернення на Батьківщину українських моряків, які потрапили в скрутне становище і вже тривалий час перебувають на заарештованому судні у порту Дакара.

Після звершення святкової літургії протоієрей Захарія привітав всіх присутніх на богослужінні зі святом Різдва Христового та відмітив важливість проведення таких заходів поза межами Батьківщини задля згуртування української громади.

У своєму вітальному слові священик висловив велику вдячність Посольству України в Сенегалі та його керівникові за організацію візиту представника Української Православної Церкви, у ході якого також передбачаються його зустрічі з місцевими українцями для звершення Таїнства Хрещення, проведення молебнів, освячень та інших потреб.

У свою чергу, Посол України у Сенегалі О. Є. Овчаров, вітаючи учасників заходу зі святом, закликав присутніх активніше долучатися до української православної культури, зміцнювати зв’язки усередині громади тощо, а також висловив щиру вдячність протоієрею Захарії за суттєвий внесок у цю справу.

Після офіційної частини присутні продовжили спілкування за святковим столом, у ході чого у найзахіднішому куточку африканського континенту лунали різдвяні колядки та українські народні пісні.

Переглядів: 50

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів