КИЇВ. Відбулося чергове засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій

19 жовтня 2015 року у місті Києві відбулося чергове засідання Всеукраїнської Ради Церков і Релігійних Організацій. Окрім представників Церков та релігійних організацій-членів ВРЦіРО у засіданні приймали участь представники державної влади. Українську Православну Церкву на зібранні представляли заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ прот. Миколай Данилевич та співробітник Відділу Д. П. Лозінський.

Окрім питань організаційного характеру на засіданні піднімалося питання про нинішній формат співпраці ВРЦіРО з владними державними установами, у контексті чого було відмічено ефективність і продуктивність існуючої моделі. Серед питань порядку денного особливу увагу приділили необхідності душпастирської опіки військовослужбовців – ветеранів зони АТО. Була відзначена важливість регулярного відвідування священниками і пасторами церков шпиталів, у яких знаходяться поранені, по всім областям України, для проведення душпастирських бесід та близького спілкування. Також обговорювалася ініціатива створення у аеропортах України молитовних кімнат, де б віруючі різних Церков та конфесій могли б задовольняти свої релігійні потреби. Варто зауважити, що молитовні кімнати вже давно мають місце у міжнародних аеропортах більшості країн світу.

Наприкінці засідання, Церква християн Адвентистів Сьомого дня (АСД) передала головування ВРЦіРО Українській Християнській Євангельській Церкві (УХЄЦ). Слід нагадати, що головування ВРЦіРО почергово переходить до кожної Церкви/релігійної організації – члена Ради. Термін головування становить 6 місяців.

Переглядів: 89

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів