АВСТРІЯ. Співробітник ВЗЦЗ УПЦ взяв участь у роботі комісії православних і католицьких богословів

7–10 жовтня 2015 року пройшло Четверте щорічне засідання Комісії молодих православних та католицьких богословів. Засідання відбулось у монастирі Герас (Stift Geras), що у нижній Австрії. Від Української Православної Церкви в засіданні взяв участь співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків та доцент Київської Духовної Академії С. М. Бортник.

Робота Комісії підтримується австрійським фондом «Про Орієнте» та має на меті аналіз та збереження досвіду міжконфесійної співпраці між помісними Православними та Католицькою Церквами. В ситуації труднощів, що виникли в спілкуванні між цими християнськими конфесіями на офіційному рівні, Комісія прагне актуалізувати надбання пошуків християнської єдності, що були у минулому. Важливою ціллю є передача естафети співпраці молодому поколінню християнських богословів.

В роботі Комісії беруть участь по вісім учасників з кожної сторони, зокрема представники п’яти Помісних Православних Церков. Цього разу члени Комісії мали спілкування з Франсом Бауеном (Frans Bouwen), що є багаторічним учасником міжконфесійних комісій різного рівня. Жваве обговорення викликав також документ «Таїнство Церкви та Євхаристії в світлі тайни Пресвятої Трійці», що був розроблений офіційними делегаціями Церков в Мюнхені ще в 1982 році.

На заключному засіданні Комісії було вирішено зосередитись на найближчі три роки  на ряді неофіційних діалогів та ініціатив на місцевому рівні. Це повинно допомогти виявити можливі шляхи співпраці та актуалізувати напрацювання у сфері християнської духовності.

Фотоматеріали надані “Про Орієнте”

Переглядів: 186

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів