Олександрійський патріарх закликав українців лишатись вірними УПЦ

Resize_of_2_26_VSN_3203Предстоятель Олександрійської Православної Церкви Патріарх Феодор ІІ закликав українців лишатись вірними Українській Православній Церкві. Про це він заявив в своєму інтерв’ю інформаційному агентству “РИА  Новости”.

“Для мене, як для Олександрійського патріарха, канонічним главою Української церкви є Блаженніший Митрополит Онуфрій. Я дуже добре його знаю, знаю, наскільки він духовна людина. 

На жаль, приходять якісь люди ззовні і нав’язують українському народові ці протиріччя. Як православний патріарх, я прошу віруючих на Україні залишатися під омофором канонічного глави Української церкви — митрополита Онуфрія”, – сказав Патріарх Феодор ІІ.

Варто зазначити, що нещодавно представник Антіохійського патріархату висловив свою думку стосовно “Київського патріархату”, сказавши: “На жаль, диявол не спить, і навіть в Церкві є свої Іуди”

Також представник Константинопольського патріархату митрополит Сасімський Геннадій також підкреслив ставлення Вселенської патріархії до УПЦ КП, сказавши: “Ви згадували про Київський патріархат. В нашій Церкві ми не називаємо Київський патріархат Київським патріархатом. Ми називаємо їх розкольниками, щоб не було враження, що ми їх визнаємо. Вони можуть себе називати як хочуть, але їх не визнає жодна Церква”. 

“Про Церкву”

Переглядів: 213

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів