Митрополит Сарненський і Поліський Анатолій зустрівся з Генеральним консулом України в Мілані

5 травня 2015 року в рамках презентації виставки «Україна – земля та спадок князя Володимира» делегація Української Православної Церкви на чолі з митрополитом Сарненським і Поліським Анатолієм зустрілась з Генеральним консулом України в Мілані Андрієм Анатолійовичем Картишем. В зустрічі, яка відбулася в приміщенні Генерального консульства, також взяв участь настоятель парафії святителя Амвросія Медіоланського у Мілані архімандрит Амвросій (Макар) та співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ С. М. Бортник.

Митрополит Анатолій розповів українському дипломату про богослужіння на православній парафії у Мілані, про спілкування зі співвітчизниками, а також про виставку, в якій було презентовано для італійської громадськості духовне та культурне насліддя України. Даний захід був проведений в рамках святкування 1000-ліття кончини святого князя Володимира, – ювілею, який цього року святкує не лише Українська Церква, але й українська держава, що відображено у відповідному указі Президента України П. О. Порошенка. Владика також розповів про гуманітарне та соціальне служіння Української Православної Церкви в умовах війни. «Церква, – за словами владики, – як частина народу, не залишається осторонь цієї біди і молиться за якнайшвидше закінчення збройного конфлікту та виліковування кровоточивих ран, які лежать на тілі як держави, так і народу Божого». Говорячи про українську діаспору в Італії, архієрей підкреслив важливість наявності закордоном храму, який «для багатьох українських заробітчан став другою Батьківщиною» і наголосив на тому, щоб «наші люди не забували корені свого українського родоводу та своєї Батьківщини».

Зі своєї сторони пан А. А. Картиш розповів владиці про роботу Генерального консульства, відзначивши, що на сьогодні Консульство України є найбільш активно діючим серед усіх закордонних представництв у Мілані. Щодня дипломатична установа приймає більше сотні осіб, вирішуючи різноманітні проблеми української діаспори. Митрополит Анатолій подякував А. А. Картишу за активну діяльність консульства, яке надає допомогу та захист українцям, які вимушені перебувати далеко від Батьківщини.

Бесіда пройшла у теплій атмосфері. На завершення зустрічі учасники обмінялись пам’ятними подарунками.

 

 

 

Переглядів: 60

Перейти до панелі інструментів