Митрополит Сарненський і Поліський Анатолій звершив літургію на Свято-Амвросіївській парафії у Мілані

У зв’язку зі святкуванням 1000-ліття з часу кончини хрестителя Київської Русі князя Володимира Великого у різних містах Європи продовжується духовно-культурні заходи, які організовує Українська Православна Церква. З огляду на це, з метою відкриття подібного заходу у Мілані (Італія), з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія 2 травня 2015 року до цього міста прибула офіційна делегація УПЦ на чолі з митрополитом Сарненським і Поліським Анатолієм, якого супроводжує Голова Синодального відділу «Церква і культура» ігуменя Серафима (Шевчик) та співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків С. М. Бортник.

В неділю, 3 травня 2015 року, митрополит Анатолій звершив Божественну літургію на парафії святителя Амвросія Медіоланського у Мілані. Йому співслужив настоятель парафії архімандрит Амвросій (Макар) та місцеве духовенство.Два хори співали церковно-слов’янською та молдавською мовами, а деякі з піснеспівів прозвучали ще й італійською та українською мовами. Під час літургії була проголошена особлива молитва за мир в Україні.

Митрополит Анатолій звернувся до присутніх з теплим словом повчання. Зокрема він наголосив на важливості молитов за Україну, яка переживає зараз важкі часи. Він подякував численним парафіянам за молитви та різноманітну допомогу постраждалим в Україні.

Владика, зокрема, сказав: «Сьогодні нас поєднують добрі почуття молитви  та єднання в Бозі. Відкриваючи свої душу і серце для Бога, ми отримуємо надію на Його милосердя, як для нас, так і для повноти нашої Матері-Церкви. Сьогодні Мати-Церква підносить молитви за наше спасіння. Ми знаємо, що святий рівноапостольний князь Володимир, тисячолітню пам’ять якого ми святкуємо цього року, поєднує нас, людей різних національностей – в Бозі. Тож нехай наша надія не вмирає, а небесний покровитель Мілана – святитель Амвросій, сприяє спасінню нашої душі для безсмертя та умиротворенню людей нашої країни – України та доброзичливим стосункам між нашими народами».

По завершенні Літургії митрополит Анатолій подарував настоятелю парафії архімандриту Амвросію (Макару) ікону Спасителя, виготовлену з українського бурштину.

Переглядів: 56

Перейти до панелі інструментів