Керуючий справами УПЦ провів зустріч в Раді Європи

20150427_113533_4В рамках перебування у Страсбурзі (Франція) 27 квітня 2015 року Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зустрівся з директором Департаменту з питань демократії Ради Європи пані Сніжаною Самарджич-Маркович. На зустрічі також був присутній представник Європейської комісії протидії расизму та нетолерантності. Митрополита Антонія супроводжував заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич та настоятель парафії на честь Всіх святих у м. Страсбург ігумен Филип (Рябих).

Митрополит Антоній розповів представникам Ради Європи про міжконфесійну ситуацію в Україні та про порушення прав віруючих Української Православної Церкви. Владика висловив готовність до співпраці з Радою Європи щодо забезпечення прав віруючих УПЦ на основі загальноприйнятих європейських норм.

Пані С. Самарджич-Маркович подякувала за інформацію, яка попередньо була отримана Радою Європи від Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ. Представниця Ради Європи висловила занепокоєння тим, що такі факти мають місце, а також завірила митрополита Антонія в тому, що відповідні органи Ради Європи візьмуть в роботу ці факти.   

В той же день митрополит Антоній відвідав Постійне Представництво України при Раді Європи і мав спілкування з головою Представництва М. С. Точицьким.

 

Переглядів: 55

Перейти до панелі інструментів