Санкт-Петербурзька митрополія РПЦ спростувала інформацію про участь російського священика у бойових діях у Луганську

20 січня 2015 року в українських ЗМІ з’явилася інформація про те, що клірик Санкт-Петербурзької митрополії Руської Православної Церкви ієрей Артемій Єгурний ніби-то воює у Луганську проти української армії. У доказ цьому, ЗМІ посилалися на знайдену у соцмережах фотографію священнослужителя, на якій той тримає у своїх руках зброю.

У зв’язку з цим, Відділ зовнішніх церковних зв’язків УПЦ зв’язався з Санкт-Петербурзькою митрополією РПЦ, для отримання відповідних пояснень.

Представники Санкт-Петербурзької митрополії повідомили, що згаданий священик дійсно є кліриком Санкт-Петербурзької єпархії, і служить у Благовіщенському храмі, що знаходиться на Пєскарьовському проспекті м. Санкт-Петербурга. У ході розмови також з’ясувалося, що інформація про те, що він воює у Луганську є неправдивою. За словами представників Санкт-Петербурзької митрополії РПЦ, у дні, якими датується згадана фотографія, священик знаходився у межах Санкт-Петербурзької єпархії РПЦ. Сама ж фотографія була зроблена на одному із спеціально облаштованих майданчиків Санкт-Петербурга для гри в страйкбол, де священик зі своєю сім’єю проводив дозвілля.

Вже наступного дня, 21 січня 2015 року, прес-служба Санкт-Петербурзької митрополії РПЦ опублікувала спростування інформації про участь клірика своєї єпархії у збройному конфлікті на Сході України.

У зв’язку з цим, просимо редакції усіх інформаційних ресурсів, на яких було опубліковано інформацію про участь ієрея Артемія Єгурного у бойових діях на Сході України, опублікувати відповідні спростування.

Також закликаємо всі українські медіа, особливо релігійно-інформаційні, ретельно перевіряти інформацію перед її публікацією.

Окрім того, вважаємо за необхідне у черговий раз нагадати й духовенству Української Православної Церкви про нещодавно висловлені Священноначаллям УПЦ рекомендації, щодо стриманої та відповідальної поведінки в соцмережах.

Переглядів: 12

Перейти до панелі інструментів