СЕНЕГАЛ. Український священик звершив різдвяне богослужіння для співвітчизників у Дакарі

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія клірик храму святителя Спиридона Триміфунтського м. Києва протоієрей Захарія Керстюк 07 січня 2015 року звершив святкове різдвяне богослужіння на території Посольства України у Дакарі – столиці Республіки Сенегал.

Під час богослужіння були піднесені молитви за мир в Україні, за здоров’я воїнів, за зцілення поранених, а також за упокій душ загиблих у військовому конфлікті на сході України. Після звершення Божественної літургії протоієрей Захарія привітав місцевих віруючих зі святом Різдва Христового та передав у подарунок Послу України у Сенегалі пану О. Є. Овчарову примірник Біблії з дарчим написом Блаженнішого Митрополита Онуфрія, яку Місія «Милосердя без кордонів» придбала на аукціоні Української Православної Церкви «Наша лепта». Слід відзначити, що пан Посол та його діти – Володимир та Євгеній, є активними волонтерами Місії «Милосердя без кордонів».

Посол подякував священику за приїзд і підкреслив важливість візитів священиків у такі далекі країни, як Сенегал, оскільки такі відвідування скріплюють нечисленну діаспору українців у Західній Африці. Святкові богослужіння у віддалених країнах для наших людей є не тільки можливістю прийняти церковні таїнства, але й долучитися до православної української культури, адже Сенегал є однією з небагатьох країн Африки, де немає жодної православної парафії. Поїздка українського священика в Сенегал була погоджена зі Священноначаллям Олександрійського Патріархату, до юрисдикції якого належить ця країна. Під час перебування у Сенегалі протоієрей Захарія Керстюк звершив Таїнство Хрещення над кількома дітьми наших співвітчизників, а також відправив ряд інших треб.

Слід відзначити, що сьогодні відвідати Сенегал досить непросто, з огляду на вірус Ебола, що розповсюджений в тому регіоні, а відтак приїзд священика був з вдячністю сприйнятий нашими співгромадянами.

Переглядів: 51

Перейти до панелі інструментів