КОМЕНТАР. Митрополит Митрофан: «Про те, що я нібито благословив освятити знамена збройних формувань ЛНР з подивом дізнався з інтернету»

“Про те, що я нібито благословив освятити знамена збройних формувань ЛНР з подивом дізнався з інтернету”, – так прокоментував Голова ВЗЦЗ УПЦ, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, інформацію з розміщеного в інтернеті відео-ролику, у якому людина, схожа на священика, звершує чин освячення знамен збройного формування так званої ЛНР у м. Краснодон Луганської області, посилаючись на благословення митрополита Луганського і Алчевського Митрофана та єпископа Ровеньківського і Свердловського Пантелеїмона.

Голова ВЗЦЗ УПЦ зокрема сказав:
“Проглянувши відео-матеріал, у якому людина в священицьких одежах звершує освячення і посилається на моє благословення, хочу сказати наступне:

1. Мені особисто не знайома особа, яка звершувала освячення. Ця особа не є кліриком Луганської єпархії.
2. Ні згадана особа, ані будь-хто інший не звертався до мене за благословенням на звершення подібних дій.
3. Більше того, варто зауважити, що місто Краснодон входить до складу не Луганської, а Ровеньківської єпархії. Згідно з церковними канонами, я взагалі не маю права давати будь-які благословення клірикам інших єпархій.
4. У сам день, коли це відбувалося, а саме – у день пам’яті Божої Матері, Її ікони “Скоропослушниця”, я перебував у Києві, де звершував літургію у Києво-Печерській Лаврі.
5. Мені прикро, що моїм іменем і благословенням прикриваються невідомі мені особи, вводячи в оману віруючих.
6. Сумніваюсь, що подібне благословення міг дати і єпископ Ровеньківський Пантелеїмон, який на даний час, як мені відомо, перебуває на Святій Землі у паломницькій поїздці”.

Переглядів: 34

Перейти до панелі інструментів