Місія «Милосердя без кордонів» доставила 60 тонн гуманітарної допомоги мирним жителям Сходу України


В день свята Покрови Пресвятої Богородиці 14 жовтня 2014 року члени Місії “Милосердя без кордонів”, яка діє під егідою Української Православної Церкви, вирушили на Донбас з черговим, вже шостим, траншем гуманітарної допомоги. Протягом 15 і 16 жовтня гуманітарий вантаж розподілявся в зоні АТО, яка контролюється українськими військами. Цього разу було відправлено 61 400 кілограм гуманітарного вантажу, в складі якого 20.000 супових наборів (овочі, крупи, макарони, м’ясні консерви, олія), близько 1000 одиниць матраців, подушок та ковдр, а також спальники, дитячі коляски, милиці тощо.
Вантаж було сформовано завдяки волонтерам, які збирали продукти біля супермакетів міста Києва, а також за допомогою пожертв з різних парафій Української Православної Церкви.

По дорозі до місця призначення частину вантажу, здебільшого матраци та ковдри, було залишено для потреб солдат української армії. Основна гуманітарна допомога була розподілена в так званій буферній зоні,  зокрема в населених пунктах Волновахського та Мар’їнського районів Донецької області, серед яких 10 парафій, дитячі будинки та лікарні згаданих районів.

Таким чином, на сьогоднішній день зусиллями Місії “Милосердя без кордонів” загалом постраждалим на Сході України доставлено 301 400 кілограм гуманітарної допомоги на суму близько 4 мільйонів гривень, з яких 229 тисяч гривень було витрачено тільки на оплату транспорту (загалом 14 вантажівок та 8 мікроавтобусів).

Місія просить всіх небайдужих людей, попри вибори до Верховної Ради, не забувати про наших співромадян в зоні військового конфлікту та продовжувати допомагати в організації наступного траншу.

Місія «Милосердя без корднів» організвана священиком УПЦ протоієреєм Захарієм Керстюком та об’єднує людей різних віросповідань, політичних поглядів та життєвих позицій. Головною метою Місії є допомога мирним жителям зони АТО, що страждають від військових дій. Місія має міжнародний статус та співпрапцює з ООН.

Окремо слід додати, що з початку війни на Донбасі сумарна кількість гуманітарної допомоги, зібраної та відправленої самостійно різними єпархіями Української Православної Церкви в зону військового конфлікту, перевищує 500 тонн.

Переглядів: 15

Перейти до панелі інструментів