НІМЕЧЧИНА. Співробітник ВЗЦЗ УПЦ виступив на XVIII-му Міжнародному Конгресі «Реновабіс»

4

3-5 вересня 2014 року у місті Фрайзінг, що біля Мюнхена, відбувся XVIII-й щорічний Конгрес організації солідарності німецьких католиків з людьми з Центральної та Східної Європи «Реновабіс». У форумі взяли участь представники Православної та Католицької Церков з 30 країн світу. Темою цьогорічного засідання була «Церква – мас-медіа – громадська думка», у рамках обговорення якої учасники Конгресу приділили неабияку увагу нинішній ситуації в Україні.

Згідно з попередньо запланованим порядком денним, темі України відводилося місце для обговорення у рамках одного з семінарів. Проте вже за кілька днів до початку Конгресу було вирішено додатково провести круглий стіл під назвою «Україна: актуальні питання». А наприкінці Конгресу учасники піднесли особливу молитву за мир в Україні, у якій молились про «справедливість, мир та єдність» на нашій землі.

Представником Української Православної Церкви на Конгресі був співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків С. М. Бортник, який виступив на одному із семінарів з доповіддю «Церковні медіа та їх роль в українській кризі». Доповідач, зокрема, зупинився на ролі Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій, яка очолювалася Українською Православною Церквою з листопада 2013 по липень 2014 року, а також познайомив аудиторію з основними інформаційними ресурсами та спікерами провідних християнських конфесій в Україні. У доповіді була висвітлена реакція церковних ЗМІ на події Майдану, війни на Сході України тощо.

У Конгресі також приймали участь представники РКЦ в Україні та УГКЦ.

Наступне засідання заплановане на початок вересня 2015 року – воно буде присвячене темі роботи Церков з молоддю.

Мовами Конгресу є німецька та англійська, при наявності синхронного перекладу на кожну з них.

Переглядів: 18

Перейти до панелі інструментів