Українська Православна Церква надіслала 40 тонн гуманітарної допомоги у Лисичанськ

3 серпня 2014 року у звільнене українськими військами місто Лисичанськ Луганської області, яке на даний час є одним з найбільш постраждалих міст зони АТО, силами Української Православної Церкви було доставлено 40 тонн гуманітарної допомоги. Вантаж супроводжували священнослужителі УПЦ: клірик Київської єпархії протоієрей Захарій Керстюк, клірик Тульчинської єпархії священик Андрій Деркач та інші волонтери.

Серед 40 тонн вантажу були продовольчі товари першої необхідності та питна вода, необхідність в якій на місці є дуже гострою. По дорозі в Лисичанськ, проїжджаючи блок-пост українських військ, протоієрей Захарій Керстюк, побачивши, що наші солдати стоять без бронежилетів, віддав власний бронежилет українському солдату.

Прибувши до Лисичанська, українські священики на території Свято-Миколаївського храму міста розвантажили допомогу і передали її безпосередньо місцевим жителям, яких, за словами начальника місцевої міліції, того дня зібралось близько 5 тисяч. За словами очевидців, люди займали чергу на отримання допомоги з п’ятої години ранку.

Це вже третя поїздка представників Української Православної Церкви безпосередньо в зону АТО. Попередньо допомога була доставлена у Слов’янськ та Миколаївку.

Місцеві жителі відзначають важливість того, що допомога надходить безпосередньо до них, адже більшість гуманітарних місій вимушені залишати гуманітарні вантажі на в’їзді в зону АТО.

Переглядів: 82

Перейти до панелі інструментів